هيأت مميزه يكي از واحدهاي علمي ستادي تحت نظر رئيس دانشگاه مي باشد، كه اعضاء آن از ميان استادان و دانشياران دانشكده ها به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري معرفي و پس از تأييد وزارت مذكور بمدت دو سال به عضويت آن منصوب مي گردند.
براساس ماده چهار از پیوست شماره یک آئین نامه ارتقای مرتبه اعضای محترم هیأت علمی، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، وظایف و اختیارات خود را درخصوص:
1- رسیدگی و اظهار نظر نسبت به درخواست متقاضیان ارتقاء به مراتب مربی، استادیاری، دانشیاری و استادی
2- ارزیابی کیفیت انجام فعالیت های فرهنگی- تربیتی- اجتماعی، آموزشی، پژوهشی- فناوری و علمی- اجرایی آنان (شناسنامه علمی)
3- تایید امتیازات لازم جهت استفاده از فرصت مطالعاتی
4- بررسی وضعیت رکود علمی
5- احتساب سابقه خدمت (سابقه خدمت پیمانی قبل از تبدیل وضعیت به رسمی آزمایشی درخصوص افرادی که بدواً به عنوان عضو هیأت علمی استخدام می شوند)
6- سابقه فعالیت های پژوهشی در دوره کارشناسی برای کارشناسان تبدیل وضعیت شده به هیأت علمی
به هیأتی با ترکیب مورد اشاره در ماده پنج مربوط به مقررات و طرز تشکیل و اختیارات از پیوست شماره یک آئین نامه ارتقای مرتبه، باعنوان «هیأت ممیزه مؤسسه» تفویض می نماید.
هيأت مميزه براساس مقررات مربوطه به منظور رسيدگي و اظهار نظر نسبت به پرونده هاي اعضاء هيأت علمي در چارچوب وظايف تعيين شده، پرونده ها و موضوعات ارجاعي را ابتدا در كميسيون هاي تخصصي مورد بررسي قرار مي دهد و سپس رأي و نظر كميسيون مربوطه جهت اتخاذ تصميم نهايي در هيأت مميزه مطرح مي گردد.
بر اساس ماده پنج آئین نامه، ریاست دانشگاه و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به ترتیب به عنوان رئیس و دبیر هیأت ممیزه فعالیت می نمایند.
شایان ذکر است فعاليت هاي فرهنگي- تربيتي- اجتماعي(ماده يك) متقاضيان، ابتدا در كميسيون تخصصی ماده «1» بررسی و سپس فعاليت هاي آموزشي، پژوهشي- فناوري و علمي- اجرايي، ( مواد 2 تا 4)، پس از رسیدگی در كميته منتخب دانشكده ذیربط، در كميسيون تخصصي هيأت مميزه مطرح و نهايتا" در هيأت مميزه مورد بررسي قرار مي گیرد.